Fumatul interzis

Fumatul in Spitalul Municipal Mangalia este strict interzis. In interiorul spitalului veti remarca afise prin care vi se reaminteste acest lucru.
Legislatia cu privire la interzicerea fumatului a intrat in vigoare la 21 iunie 2002. Scopul acesteia este de a proteja angajatii si pacientii de efectele nocive ale fumatului pasiv.
In toate zonele din interiorul spitalului: saloane, holuri, balcoane, scari de acces, intrari, cafeteria, restaurant etc. fumatul este interzis. Aceasta inseamna ca oricine vrea sa fumeze trebuie sa paraseasca cladirea.
Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda intre 100 – 500 RON.

Vreti sa va lasati de fumat?

Noi stim ca renuntarea nu este usoara, dar sprijinul este disponibil pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa renunte.
Programul National Stop Fumat, un program al Ministerului Sanatatii, a luat fiinta in urma cu 4 ani si este coordonat de Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”. Programul, sustinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici si psihologi prezenti la nivel local in peste 20 de orase din Romania isi propune sa ofere persoanelor care fumeaza platforma unui tratament complet (consiliere psihologica si tratament medicamentos) conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii si care se aplica in toate tarile civilizate ale lumii.
Programul National Stop Fumat este disponibil pentru pacienti, vizitatori si personal.
Pentru consiliere gratuita si sprijin sunati la Tel Verde: 0800 878 673 (apelabil gratuit doar din Romtelecom) sau la 021 3356920.